Радост за монтанчани! Откриват обновената зала в читалище "Разум"

Радост за монтанчани! Откриват обновената зала в читалище "Разум" Приключи основният ремонт на концертната зала на най-старата културна институция в Монтана - читалище "Разум". Дейностите стартираха през 2021 г. със средства по оперативна програма "Региони в растеж".  
Утре, от 11,30 часа, обновената зала ще бъде официално открита. Събитието ще започне с водосвет, след което местната управа ще представи направените подобрения на цялата сграда. След това кметът Златко Живков ще даде пресконференция. 
Сградата на читалище "Разум" в Монтана е построена през 1937 г. със средства от дарения. До 70-те години на ХХ век е единственият културен институт в града. На сцената на читалището се прожектира първият филм. Десетилетия наред в нея се организират концерти, поставят театрални, оперетни и балетни постановки. През 1981 година е затворена за ремонт. И така близо 40 години в нея са заключени спомените на хиляди граждани на Монтана. Всички те са категорични, че акустиката в залата е забележителна и най-после ще могат да й се възхищават отново.
26.01.2023, 10:30 часа
1179 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha