Основателят на "Капачки за бъдеще" оцеля по чудо при доброволческа мисия в Украйна

Основателят на "Капачки за бъдеще" оцеля по чудо при доброволческа мисия в Украйна Доброволецът Лазар Радков, основател на кампанията "Капачки за бъдеще", и спътниците му оцеляха по чудо, след като бусът им бе обстрелван в непосредствена близост до фронтовата линия в Украйна.
"Чух как шофьорът крещи от болка, разбих прозореца и се хвърлихме в канавката. Имахме късмет, че парчета са летели между главите ни", разказа Радков веднага след връщането си у нас. Той показа и частичките от шрапнел.
Акцията на Радков осигури 70 генератора в различни градове и села из нападнатата страна. "Доброволчеството няма националност", категоричен е филантропът. Той отговори в личния си профил в социалната мрежа на критиките, че парите от неговата инициатива "Капачки за бъдеще" отивали за чужденци. 
"Бях наречен безродник, защото съм отделил седмица от живота си и съм направил кампания да помогнем на хора без, а някои и без хранителни доставки на места, където довчера са имали танкове пред къщите и около тях или направо върху тях са падали снаряди. Това, че през останалите 98-99% от времето ми и 99% и средствата, които съм събрал с кампаниите, които движа и които отиват за България и българските деца явно няма значение.
Запомнете, човек никога, никога, никога НЕ ТРЯБВА да се огъва пред лъжите, манипулациите и обидите. Особено когато знае, че помага на хора, които имат нужда от помощ", пише Радков. 
27.01.2023, 12:56 часа
440 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha