Изправят пред съда шофьор, блъснал и убил велосипедист в Монтанско

Изправят пред съда шофьор, блъснал и убил велосипедист в Монтанско Окръжна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт среу шофьор, предизвикал катастрофа, при която загинал велосипедист.
К.К. от село Челюстница е правоспособен водач на МПС. На 27 юни миналата година обвиняемият пътувал за Монтана с лекия си автомобил „Шевролет“. Времето било топло, ясно и сухо, с наличие на силно насрещно слънцегреене.
Около 6.50 часа, подминавайки разклона за село Горно Церовене, пътуващата с К.К. жена видяла велосипедист. Непосредствено след това последвал удар от страна на автомобила. Водачът веднага спрял и се обадил на телефон за спешни случаи 112.
На място пристигнали полицейски служители. Установена била самоличността на пострадалия велосипедист – Д.А., който се придвижвал със самоделно сглобен мотовелосипед с допълнително монтиран двигател с вътрешно горене. Той бил транспортиран до болнично заведение. Въпреки предприето лечение, мъжът починал.
От изготвената по делото съдебна автотехническа експертиза е видно, че обвиняемият е пропуснал да възприеме движещия се пред него велосипедист, вследствие на което се е получил страничен приплъзващ удар между автомобила и велосипеда. Нарушението на правилата за движение по пътищата от страна на К.К. е в пряка причинна връзка с настъпилото ПТП и смъртта на пострадалия Д.А.
Предстои делото да продължи в съда.
09.02.2023, 17:04 часа
1439 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha