В памет на Апостола: Ученическият общински съвет на Враца организира конкурс, посветен на Левски

В памет на Апостола: Ученическият общински съвет на Враца организира конкурс, посветен на Левски За поредна година Ученическият общински съвет във Враца, в партньорство с Общината и Младежкия дом, организират национален конкурс „Чиста и свята република“, посветен на живота и делото на Васил Левски.  
Младежкото състезание се организира ежегодно от 2014 г. в навечерието на 19 февруари, когато отбелязваме годишнината от обесването на Апостола на свободата. В благородната надпревара, учениците показват знанията си за личността и делото на Левски, като по този начин доказват своя патриотизъм и родолюбие. Целта на конкурса е да предизвика у младите хора размисли, чрез които да направят своите изводи за времето, в което живеем. 
В конкурса могат да се включат ученици и младежи от 14 до 19 години. Тазгодишното издание ще бъде проведено на живо, като организаторите се придържат към дебатната структура.
Конкурсът ще бъде разпределен на две части - есе и публично изказване. Есето е на тема: „Левски каза: „И ние сме хора, и искаме да живеем човешки”. А ти?“ 
Желаещите да се включат могат да изпратят есето на e-mail: [email protected] до 23:59 часа на 19 февруари. На 17 февруари от 17:30 часа ще се проведе и публичното изказване.
„Пожелаваме Ви успех!“, написаха от Ученически общински съвет – Враца. 
15.02.2023, 12:40 часа
450 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha