Срамота, колеги! Гошо Синдика открадна снимка от BulNews, замириса на съд /доказателства/

Срамота, колеги! Гошо Синдика открадна снимка от BulNews, замириса на съд /доказателства/ Главният редактор на фалиралия врачански всекидневник „Конкурент“ Георги Александров открадна снимка от информационния лидер BulNews.
На 18 февруари, събота, в сайта на седмичника се появи материал за дрогираната жена във Враца, илюстриран със снимка, която е изрязана от публикуван 2 дни по-рано кадър.
На 16 февруари агенция BulNews пусна ексклузивен материал, от който Гошо Синдика разбра за необичайната ситуация в център на Враца. Самата статия беше илюстрирана с кадри, които са изключителна собственост на медията ни. Подобни снимки няма в друга медия или в социалната мрежа.

Смут в центъра на Враца! Жена в транс стряска минувачи /снимки/

Това не пречи на обявилия се за праведен журналист, който не пипа чуждо, Гошо Синдика, да изреже оригиналната снимка на BulNews, и да използва 2 дни по-късно небрандираната част в свой материал. Връх на нахалството е, че под снимката е посочил за източник фейсбук, а това е лъжа.
Този случай е поредното безспорно доказателство, че освен текстове, дребничкият „журналист“ продължава да краде от нас и снимки. За наблюдателните читатели това не е първият случай, в който Гошо Синдика посяга на ексклузивните новини и снимки на BulNews. Парадоксът е, че всеки път е залавян, порицаван публично и въпреки това той продължава да го прави. Журналист-мазохист!
Причината за това упорство е в творческото безсилие на останалия сам като куче в редакцията на „Конкурент“ провален главен редактор. Мъжът от Ружинци няма капацитета да работи като журналист заради състоянието на бърнаут, в което изпадна след завръщането си в изданието. Повторното му идване в „Конкурент“ се оказа фатално и за всекидневника, който малко след това фалира и се превърна в непретенциозен седмичник. В момента изданието е на пазара само, когато има пари за печатницата, а това се случва все по-рядко.
Безпаричието в „Конкурент“ обаче няма да трогне собственика на BulNews и скоро срещу Гошо Синдика ще бъде заведено дело за кражба на интелектуална собственост. „Журналистът“ Георги Александров ще трябва да се примири с творческото си безсилие и да спре да краде от информационния лидер на Северозапада, дори ако за това трябва да минем през съдебно решение.
20.02.2023, 08:40 часа
5631 2
Коментари

Един от Пробива

20.02.2023, 17:42 часа
Георги май е заиграл брутално в опитите си да спаси Конкурент.Да крадеш от най-четената медия с надеждата,че ще ти се размине,е страшна заблуда.

Симона Борисова

20.02.2023, 11:33 часа
Абич! Ня мястото на този щях да се скрия в миша дупка и да забравя за тая пуста журналистика!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha