В Лом се преклониха пред делото на екзарх Антим I

В Лом се преклониха пред делото на екзарх Антим I Сто петдесет и първата годишнина от избора на Антим Първи за Български екзарх беше тържествено чествана в Лом, по инициатива на Дружество „Будители” в област Монтана, със съдействието на Военния клуб в града.
За увековечаването на това велико дело с благословението на Видинския митрополит Даниил - Видинската света митрополия, Съюзът на българските писатели, Фондация „Читалище”, списание „Читалище” и дружество „Будители” в област Монтана миналата година обявиха конкурс на тема „Ще бъда блажен, ако възкръсне България за нов свободен живот!", посветен на живота и делото на Екзарх Антим I. Резултатите от първото издание на конкурса бяха обявени във Видин навечерието на Рождество Христово. 
От името на областния управител на област Монтана инж. Валери Димитров бяха връчени грамоти за отлично представяне в конкурса на ломските участници: Илиан Николов от литературния клуб „Кръстьо Пишурка” при народното читалище „Постоянство 1856”, Георги П. Георгиев, Никола Михайлов, Веселина Кирилова и на екипа от ученици от VI а клас при Иновативно средно училище "Димитър Маринов" с ръководител Аделина Димитрова.
Сърдечно, с топли думи към лауреатите от конкурса се обърна началникът на Регионалното управление на образованието в област Монтана Трайка Трайкова.
На тържеството бяха прожектирани филмите, завоювали втора и трета награда.
21.02.2023, 12:08 часа
433 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha