Без решение завърши консултацията за СИК в Монтана

Без решение завърши консултацията за СИК в Монтана Консултации за секционните избирателни комисии (СИК) в община Монтана се проведоха при кмета Златко Живков. Преговорите на парламентарно представените партии бяха за определяне на ръководството на секциите за предстоящите извънредни избори за Народно събрание на 2 април.
"По-добрият вариант е, ако може да се споразумеем. Вие няма да имате много време, за да си предложите хората", каза Златко Живков.
С решение на Районната избирателна комисия от 16 февруари са определени членовете на СИК-овете в община Монтана.
"Броят на членовете на СИК, включително председател, заместник и секретар е за секции с до 500 - 7 членове, за секции с над (500 - бел.ред.) - 9 членове. В община Монтана с моя заповед са образувани 79 избирателни секции, 56 - в града, 23 - в селата и населените места в общината", посочи кметът на общината. 
Антоанета Коцина, представител на „Демократична България”, предложи „ГЕРБ – СДС” и ДПС да не са заедно в ръководствата на три секции – 46-та във Финансово-стопанската гимназия в Монтана, 56-а - на улица „Одрин” 30-а, читалището в квартал Кошарник, и в село Габровница. Предложението беше подкрепено от представителя на „Продължаваме промяната”. Останалите партии искаха да постигнат споразумение, но до такова не се стигна. Така Районната избирателна комисия в Монтана ще трябва да вземе служебно решение за СИК-овете в Монтана.
24.02.2023, 11:24 часа
542 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha