45 души са арестувани при акцията срещу автоджамбазите, разфасовали колите за минути

45 души са арестувани при акцията срещу автоджамбазите, разфасовали колите за минути 45 човека са задържани в рамките на специализираната акция срещу автокрадците у нас, каза директорът на Националното следствие Борислав Сарафов.
Над 30 от тях са ръководители на собствена престъпна група.
"В рамките на 3-4 часа се нахвърлят като пирани върху колата и я разфасоват до последния детайл. Впоследствие частите се продават", каза още Сарафов.
Около 80% от колите, откраднати у нас, се разфасоват по този начин. Останалите 20% от скъпите марки се изнасят с фалшиви документи предимно към Русия.
"Това е канал, който работи в момента, но ние смятаме да го пресечем", заяви Сарафов.
Припомняме, че акцията започна рано сутринта на територията на 5 града у нас - София, Перник, Варна, Кюстендил и Дупница. Извършени са обиски на автоморги, сервизи и частни адреси. 
Според статистиката образуваните досъдебни производства за кражба на автомобили за 2022 г. са 1223; внесените в съда прокурорски актове - 153; осъдени са 154 души, а оправдан е само един човек; наложените наказания срещу осъдени и санкционирани лица с влезли в сила съдебни решения са 189; 56-има души са в затвора.
28.02.2023, 14:16 часа
502 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha