Обвиниха трима за грабежа на 27 хиляди лв. пред "Метро" в София

Обвиниха трима за грабежа на 27 хиляди лв. пред "Метро" в София Вчера Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност 24-годишния Д. А., 22-годишния С. Д. и 29-годишния Д. Д. за извършен грабеж на над 27 хил. лв.
Досъдебното производство по случая е образувано на 25.01.2023 г., като разследването се провежда в Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) първоначално под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура. На 09.03.2023 г. делото е прието по компетентност от СГП предвид налични доказателства за по-тежко наказуемо престъпление, посочват от държавното обвинение.
Съгласно събраните до момента доказателства грабежът е извършен на 25.01.2023 г. около 14:00 ч. в гр. София на бул. „Цариградско шосе“, на територията на автопаркинг на магазин „Метро 1“. Престъплението е осъществено в съучастие от три лица, всяко от което действащо като извършител. Грабителите напръскали с лютив спрей мъжа и  издърпали от ръцете му чанта с крупната сума.
В резултат на проведеното разследване, извършените множество действия по събиране и проверка на доказателства и проведените оперативно-издирвателни мероприятия, наблюдаващият прокурор в СГП е счел, че събраните такива мотивират обосновано предположение относно авторството на деянието по отношение на три лица и с постановления по реда на чл. 219, ал. 1 от НПК привлякъл същите като обвиняеми.
Единият от апашинте ще отговаря и за грабеж в условията на опасен рецидив.
С постановление на прокурор в СГП обвиняемите са задържани за срок до 72 часа, за да бъде осигурено довеждането им пред съда с цел разглеждане на искане за вземане спрямо тях на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.
Предстои СГП да внесе в Софийски градски съд искане за вземане спрямо обвиняемите на най-тежката мярка за неотклонение.
10.03.2023, 14:38 часа
501 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha