Община Монтана дава 70 бона за поддръжка на стадионите в региона

Община Монтана дава 70 бона за поддръжка на стадионите в региона Община Монтана дава 70 000 лева за поддръжката на стадионите в региона, научи агенция BulNews. За целта вече е обявена обществена поръчка за избор на изпълнител.
Предмет на процедурата е да се намери фирма с професионална квалификация и практически опит в областта на услуги по регенерации на естествени тревни покрития на футболни стадиони и терени. В обхвата на поръчката влизат стадион „Огоста“ в Монтана, този в село Николово, както и двете тренировъчни игрища в спортния комплекс в областния град.
Изпълнителят трябва да извърши дейности по аериране – дълбоко машинно продупчване на терена; подобряване водопропускливостта, достъпът на въздух и светлина в кореновата зона и развитието на кореновата система на тревните вариетети; полагане на фин слой от пясък върху горния слой на терена за обеззаразяване и заздравяване с цел подобряване на издръжливостта при интензивно натоварване; доставка на тревни смески за регенериране на футболни игрища със защита против гъбични заболявания, като целта е да се доставят и положат професионално правилни семена в терена, за да се възстанови загубата от натоварване, болести, изгаряне, гниене и др. В обществената поръчка влизат още дейности като торене с гранулатен тор за подхранване на тревните вариетети и подобряване на имунната им защита, пръскане, поддръжка, косене, плевене от нежелани плевели, вертикутиране и др. 
Избраната фирма трябва да изпълни дейностите в срок от 3 месеца, както и да осигури 1 година гаранционно обслужване. 
 
17.03.2023, 08:50 часа
788 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha