Община Лом ще финансира проекти за подобряване средата на живот

Община Лом ще финансира проекти за подобряване средата на живот Общинският фонд за подкрепа на местни инициативи в Лом обяви сесия за набиране на проекти на местни общности, които да бъдат финансирани през 2023 година, съобщиха от местната администрация.
Ще се финансират инициативи за подобряване средата на живот в квартали и села на общината и за решаване на местни проблеми. Така общината ще си партнира с местните общности с цел подобряване качеството на живот. Администрацията ще отпуска средства за облагородяване на междублокови пространства, за изграждане на беседки, чешми, алеи, детски и спортни площадки и т.н., а местните общности ще участват с труд в реализацията на проектите.
Максималният размер на сумата, с която фондът може да подкрепи една местна инициатива, е три хиляди лв. Инициативите ще бъдат с продължителност до два месеца, считано от датата на подписване на договора и могат да се реализират в едно или повече населени места в общината.
Общият бюджет на фонда е 18 хил. лева и е осигурен от община Лом – 10 хил. лева и "Платформа АГОРА" – осем хил. лева.
От общината съобщихa, че инициативата се реализира за първа година в Лом, но въпреки това се очаква местните общности да проявят голям интерес към нея.
30.03.2023, 10:27 часа
591 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha