Работник падна от скелето на строежа на физкултурен салон на училище в Козлодуй, линейка лети към болницата във Враца

Работник падна от скелето на строежа на физкултурен салон на училище в Козлодуй, линейка лети към болницата във Враца Работник e паднал от скелето на строежа на физкултурен салон на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Козлодуй, научи агенция BulNews.
Инцидентът е станал малко преди 14.00 часа.
По време на работа един от работниците на фирмата изпълнител „АВ БИЛТ” ЕООД се е подхлъзнал и е паднал от второто ниво на скелето. Според колегите му той е бил контактен и се оплаквал от болка в крака.
Пострадалият, който работи на строежа в Козлодуй от около месец и половина, е транспортиран в Спешния център в града, където му оказват неотложна помощ и предстои да бъде транспортиран в болницата във Враца със съмнение за счупен крак.
На място се очаква и пристигането на екип на Инспекцията по труда, която да направи проверка както на обстоятелствата около инцидента, така и дали се спазват правилата за безопасни условия на труд на целия строеж.
Час след инцидента, който предизвика кратка суматоха в двора на училището, на строежа бяха останали трима работници, които да чакат проверяващите.
Изграждането на новия физкултурен салон на училището, започна през юли миналата година, като проектът е финансиран по Национална програма на Министерството на образованието и науката „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 – 2022 г.” Стойността му е 1 251 184 лева, като 1 050 000 лв. са от държавния бюджет, а 201 184 лв. от бюджета на Община Козлодуй.
06.04.2023, 21:16 часа
3652 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha