Ангел Престойски: Загубите на вода са намалели вследствие на водните цикли

Ангел Престойски: Загубите на вода са намалели вследствие на водните цикли Повече от половината загуби на вода са намалели вследствие на двата водни цикъла – на Община Враца и ВиК-Враца, коментира управителят на водоснабдителното дружество Ангел Престойски.
По думите му това се вижда най-вече по обема вода, който постъпва по довеждащите водопроводи. По новия, изграден по проекта за воден цикъл на Община Враца, количеството е 230 л/сек. и още 70 л/сек. по стария стоманен водопровод. Така общото количество, което е нужно за задоволяване на потребностите от питейна вода и постъпва към Враца, Мездра и част от прилежащите села, сега е 300 л./сек. при 700 л./сек. преди това.
Престойски обясни, че са две причините в експлоатация да са и двете съоръжения. Едната е, че на стария водопровод има "вързани" две монтански села и абонати в подножието на Балкана, в района на село Бели извор, към които няма изградено отклонение от новия водопровод, тъй като според правилата на магистрални съоръжения отклонения не се правят. Другата е при евентуална авария на новия водоподаването да се поеме от стария, без каквито и да е било неудобства за потребителите.
"Вследствие на вложените по проектите пари и от това намалелите загуби и по-малкото потребление - социалният ефект е огромен, защото язовирът вече стига за всички", обясни Ангел Престойски и припомни за режимите на вода, които се въвеждаха назад в годините.
От язовир "Среченска бара" се водоснабдяват над 30 населени места. Сред тях са по-големите градове от двете съседни области – Враца, Монтана, Мездра, Берковица, Вършец, посочи още управителят на ВиК Враца.  
10.04.2023, 16:09 часа
983 2
Коментари

Lyubomir Petkov - manekena

10.04.2023, 17:15 часа
Kude shte hodi bez men, ako maju i znae kakvo pravi s men dali shte q vzeme v irlandiq

Лаборатория

10.04.2023, 17:07 часа
Шефката отива в Дъблин и напуска. Какво правим?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha