Хлапак пропя чалга върху гроб, за да впечатли любима

Хлапак пропя чалга върху гроб, за да впечатли любима Покъртителна чалга балада изпял върху гроб в пловдивското село Трилистинк 16-годишният Иван Димитров, като хвърлял кръстове, а негов приятел го снимал.
Клипът с драматичното изпълнение бил качен в тик-ток, за да може младежът да впечатли любимата си и да й покаже, че ще легне в гроба, ако тя го изостави. Нямал обаче особен късмет, защото видеото била заснето върху гробното място на съсед на кмета, и историята стигнала до органите на реда. 
Историята излезе наяве от дело в Пловдивския районен съд, по което Димитров е обвинен в хулиганство. Оскверняването на гроба се е случило на неустановена дата от 1 до 17 юни 2021 г. Тогава Димитров е бил все още непълнолетен.
Днес той не се яви в съда и процесът протече задочно. Съдия Десислава Порязова постанови, че ще го освободи от наказателна отговорност. И прокуратурата, и защитата поискаха като наказание обществено порицание. То беше утвърдено от съдията, а изпълнението ще бъде прочитане на решението в кметството на Трилистник.
"Това е една неосъзната глупашка постъпка", коментира адвокатът на младежа Тодор Аврамов.
11.04.2023, 16:14 часа
549 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha