Млада певица от Монтана спечели голямата награда от конкурса „Звездици за Лора“

Млада певица от Монтана спечели голямата награда от конкурса „Звездици за Лора“ Жанета Пеина от Монтана спечели голямата награда от конкурса „Звездици за Лора“, организиран в Свищов от бащата на Лора – Илиан Николов със съдействието на Фондация „Ангели от Лим“, читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856“ и община Свищов. Конкурсът е посветен на 12-те български деца, загинали трагично преди 19 години в река Лим, сред които е талантливата Лора - изпълнителка на естрадни песни.
Жанета Пеина е възпитаничка на вокално студио „Детски смях“ към Обединен детски комплекс „Ние, врабчетата“ от Монтана, съобщи директорът на комплекса Миглена Георгиева.
Младата певица е спечелила големия приз в конкуренцията на над 120 млади изпълнители от цялата страна. Заедно с него Пеина получава възможността да запише безплатно видеоклип в студио „Мелодия“, присъдена й е и парична награда от кмета на община Свищов д-р Генчо Генчев. Възпитаниците на ОДК „Ние, врабчетата“ от Монтана са спечелили и две други награди от конкурса в Свищов – на 13-годишната Рая Атанасова е присъдено първо място в трета възрастова група, а 14-годишната Александра Валериева е първа в четвърта възрастова група, съобщи още Миглена Георгиева.
Участниците в конкурса „Звездици за Лора“ са били оценявани от 5-членно професионално жури с председател Маргарита Хранова и членове вокалният педагог Искра Милкова, продуцентът от БНР Мая Райкова, поп-изпълнителките Камелия Николова и Кристина Иванова.  
Конкурсът бе проведен за пръв път след принудително прекъсване от три години заради пандемията. По традиция той събира най-талантливите деца на България, каза Миглена Георгиева./БТА
13.04.2023, 12:52 часа
1680 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha