Търсят нов главен архитект на Община Чипровци

Търсят нов главен архитект на Община Чипровци Търсят нов главен архитект на община Чипровци, научи агенция BulNews. Обявен е конкурс, а кандидатите за престижната длъжност мо0гат да подават документи за участие в подбора в срок до 15 май.
Главният архитект осъществява функции по ръководство, координиране и контролиране на дейностите по устройственото планиране, проектирането и строителството на територията на община Чипровци. Той издава административни актове, съобразно правомощията си, одобрява инвестиционни проекти, издава визи за проектиране, разрешения за строеж, удостоверения за въвеждане в експлоатация, дава разрешение за поставяне на преместваеми обекти и рекламни и информационни елементи, становища за поделяемост на урегулиран поземлен имот, мотивирани предписания за изработване на проекти за изменения на планове за регулация при съдебна делба на УПИ, удостоверения за търпимост и други. Изработва справки и становища по поставени от съда и други инстанции въпроси.
За заемането на длъжността се изисква минимална степен на завършено образование магистър по „Архитектура, строителство и геодезия“, проектантска правоспособност и минимум 3 години професионален опит. Мераклиите трябва да имат компютърни умения – Word, Excel и специализирани софтуерни програми и да познават нормативната уредба, свързана с дейността. 
Конкурсът за заемане на длъжността „Главен архитект” на общината ще се проведе на няколко етапа – подбор по документи, тест и интервю. 
 
20.04.2023, 16:53 часа
1064 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha