Зверство във Враца! Кучета, котки и птици мрат като мухи, търсят кой ги трови със силна химическа отрова /видео и снимки 18+/

Зверство във Враца! Кучета, котки и птици мрат като мухи, търсят кой ги трови със силна химическа отрова /видео и снимки 18+/ Полицията във Враца разследва масово отравяне на кучета и котки, научи агенция BulNews. Вчера са намерени труповете на няколко четириноги, а жертви на неизвестния изверг, поставил отровата, са станали и много птици. 
Случаят е от вчера в търговско-промишлената зона на града, позната като ОКС. Живеещи и работещи в региона са намерили труповете на шест кучета, няколко котки и много гълъби и други птици. Незабавно бил подаден сигнал в полицията и на мястото почерняло от ченгета, служители на БАБХ и екозащитници. 
Повечето от убитите кучета са познати на местните, те редовно ги хранели и според тях не са били агресивни. 
Собствениците на търговски обекти в района незабавно се задействали и прегледали записите от камерите си за видеонаблюдение. Часове по-късно в социалната мрежа бяха разпространени снимки на заподозряна жена. На кадрите се вижда как тя поставя храна на земята. 
По-късно обаче стана ясно, че именно тя е една от тези, които редовно хранят безпризорните животни. Пред bTV тя отрече да е слагала отрова и категорично заяви, че обича кучетата, дори им била дала имена. Жената е обидена от налепените ѝ етикети и ще търси правата си по съдебен ред.  
Кой и кога е поставил отровата – предстои да изяснят разследващите органи. 
Експертът в община Враца д-р Йордан Тодоров каза, че се касае за силна химическа отрова. Днес екип на ДДД фирма ще извърши дезинфекция на района, тъй като препаратът може да бъде разнесен от хората и още животни да станат жертви на неизвестния убиец. 
Образувано  е досъдебно производство по чл.325Б от НК.

02.05.2023, 09:51 часа
6020 3
Коментари

анонимен

02.05.2023, 12:25 часа
Ония от Кнежа, Иванчови ли бяха какви бяха? Да не са на турне?

Врачанин

02.05.2023, 11:30 часа
Свободно движещи се безстопанствени кучета, хранени от гражданите ? Това е криворазбрана любов към животните! Кога Община Враца ще въведе в експлоатация "Приюта" си за тези любимци??? ........След още 15 год. ?

Шорти

02.05.2023, 10:29 часа
На некой му е писнало да минава със страх от там и е взел мерки, които са адекватни имайки предвид работата на общината по бездомните животни, а тя се свежда само до кастрация и толкоз! Пускат ги, правят глутници и засвояват територии, които пазят.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha