Полицията в Монтана нищи причините за големия пожар на сметището край града

Полицията в Монтана нищи причините за големия пожар на сметището край града Полицията в Монтана разследва причините за големия пожар, който бушува в района на сметището на града. 
Както агенция BulNews съобщи, стихията лумна към 16.30 часа на 2 май. Пожарът възникнал на площадката за временно съхранение на строителни отпадъци, намираща се в близост до депото за битови отпадъци, в землището на селата Николово и Крапчене. 

Огнен ад! Гори сметището на Монтана

По-голяма част от съхраняваните отпадъци на площадката, с площ от около 10 декара, са изгорели, съобщават от областната дирекция на МВР. Вследствие на пожара, над града часове наред се стеляше гъст дим. 
Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на районното управление в Монтана, която извършила оглед. 
По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 352, ал. 1 от НК. Той гласи, че „който замърсява или допуска да се замърсят почвата, въздухът, водни течения, басейни, подземни води, териториалните или вътрешните морски води или морски води в зони, определени с международно съглашение, в което участва Република България, и с това ги направи опасни за хора или животни и растения или негодни за използването им за културно-битови, здравни, земеделски и други стопански цели, се наказва с лишаване от свобода от една до пет години и с глоба от пет хиляди до тридесет хиляди лева“.
04.05.2023, 10:43 часа
911 1
Коментари

Naltyi

04.05.2023, 17:51 часа
Кой е допуснал - чантаджиите - с действия и бездействия ( +некадърност). Важно е кмета да усвоява!!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha