Град на бъдещето! Модерни камери ще следят за вандали и престъпници във Враца

Град на бъдещето! Модерни камери ще следят за вандали и престъпници във Враца Община Враца дава близо 200 хил. лв. за видеонаблюдение, научи агенция BulNews. За целта е обявена обществена поръчка, която обхваща доставка и монтаж на оборудване, инсталиране, настройка и тест на системите, практическо представяне и гаранционна поддръжка. Процедурата се разкрива за втори път, поради необходимостта от отстраняване от административни нарушения при предишния опит. 
Съществуващите системи за видеонаблюдение на територията на общината са локално изградени, като е необходимо те да бъдат модернизирани. Ще бъдат обхванати нови зони, в съответствие със съвременните потребности и технологии, с цел упражняване на по-ефективен контрол по спазване на обществения ред и сигурност и опазване имуществото на община Враца. Ще бъде предоставяна информация в реално време, която би послужила за установяване на нарушения и залавяне на извършители.
Новите камери ще бъдат с 360-градусов обхват, водо- и вандалоустойчиви, с висока разделителна способност и ще дадат възможност зоните да бъдат наблюдавани ясно през тъмната част на денонощието. Те ще разпознават автомобилни номера и ще съхраняват информацията в база данни. Записите ще се пазят минимум 60 дни и при необходимост могат да се предоставят за подробен анализ на МВР.
Прогнозната стойност на обществената поръчка е 183 333 лв. без ДДС. Фирмите, желаещи да участват в публичното състезание, могат да подават документи до 18 май. 
 
08.05.2023, 08:45 часа
2687 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha