Проведоха "Панорама на образованието" в Бяла Слатина /снимки/

Проведоха "Панорама на образованието" в Бяла Слатина /снимки/ Общинска „Панорама на образованието“ 2023, като част от информационната кампания за реализиране на държавния план-прием за учебната 2023-2024 година на област Враца, бе проведена вчера в художествената галерия на НЧ „Развитие“ в Бяла Слатина. Събитието бе организирано от община Бяла Слатина и Регионално управление на образованието – Враца.
Панорамата е насочена към завършващите седмокласници и е своеобразна среща между ученици от 7 клас, гимназисти, преподаватели, родители. 
В това издание на Панорамата участие взеха: Средно училище „Васил Левски“ - Бяла Слатина; Професионална агротехническа гимназия „Никола Й. Вапцаров“ - Бяла Слатина; Професионална гимназия по облекло „Елисавета Багряна“ - Бяла Слатина; Средно училище „Христо Ботев“ - Габаре; Средно училище „Христо Ботев“ - Галиче. 
За предстоящата учебна 2023/2024 година държавният план-прием в община Бяла Слатина ще се осъществи в 10 паралелки - дневна форма на обучение, от които 9 професионални паралелки и 1 профилирана паралелка с 5-годишен срок на обучение.
Трите средни училища и двете професионални гимназии в община Бяла Слатина, всяка по свой креативен начин представи училището и предлагания прием.
За да демонстрират богатия си училищен живот, ученици от Основно училище „Св. Климент Охридски“ - Бяла Слатина, изявиха своя талант в изпълнения по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“. 
Специалният гост на събитието - Мария Димитрова - старши експерт по организация на средното образование, в Регионално управление на образованието-Враца, поздрави преподаватели, учители и ученици и им пожела да са силно мотивирани при избора на обучението, което ще им осигури успешна реализация в бъдеще.  
05.05.2023, 09:24 часа
286 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha