Военните във Враца отбелязаха Гергьовден с концерт и представяне на оръжия

Военните във Враца отбелязаха Гергьовден с концерт и представяне на оръжия Военнослужещите от в..ф. 54990 и Военният клуб във Враца отбелязаха Деня на храбростта и Празник на Българската армия.
Събитието започна с ден на открити врати. На 4 май в парка на клуба се проведе мащабно представяне на военна техника. Над 700 ученици от областите Враца, Монтана и Видин разгледаха бойните снаряжения. Показани бяха автомат и картечница „Калашников”, снайперистка пушка, военна екипировка и др. На импровизиран палатков полигон всеки желаещ можеше да стреля по цел с учебно оръжие.
Същия ден от 17 ч. в киносалона на Военния клуб се състоя поздравителен концерт за военнослужещите и гражданите. Началото беше дадено с тържествено изнасяне знамето на 35-ти пехотен врачански полк, известен под прозвището „железният полк”. Мая Антова от РИМ Враца запозна присъстващите с историята за бойния път на знамето и неговото спасяване.  
Поздравително слово произнесе командирът на в.ф. 54990 подп. Симеон Гаджев.
В концерта взеха участие Школа по балет ”Меджик”, КСТ ”Харизма тийм” и ВИГ при ВК, мажоретен състав при Математическа гимназия „Акад. Иван Ценов”, Клуб по китайски бойни изкуства „Ба гуа”, Представителен Ансамбъл за народни песни и танци „Вратица” и формация”Фолкреактор”.
Празникът уважиха зам. областният управител, представители на община Враца, началниците на военните окръжия Враца, Видин и Монтана, представители на културни институции. Бяха получени и много поздравителни адреси.
09.05.2023, 15:45 часа
485 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha