Със стил и много чар: СУ „Христо Ботев“ във Враца изпрати 116-ия си випуск /снимки/

Със стил и много чар: СУ „Христо Ботев“ във Враца изпрати 116-ия си випуск /снимки/ Средно училище „Христо Ботев“ във Враца изпрати тържествено 116-ия си випуск, видя репортер на BulNews.
Тази година врачанската Алма Матер завършват 50 ученици, разпределени в две паралелки – профил „Природни науки“ – Биология и здравно образование и профил „Обществени науки“- История и цивилизация.
Над 50% от дванадесетокласниците завършват последен гимназиален клас с отличен успех, като една част от тях вече са с осигурено място в желаните от тях специалности в престижни университети в страната и чужбина, след успешно прилагане на приемните изпити.
С възхищение и признание абитуриентите от 116-ия випуск на елитното школо се обърнаха към своите учители, родители и към любимия си директор. Те благодариха за всяка забележка и похвала, които са получили през годините и не скриха надеждата да са оставили следа в сърцето на всеки един служител в училището, като поднесоха специален подарък на Виктор Кръстев.
„Бъдете смели и решителни, щастливи и целеустремени хора. Помнете, че където и да се намирате, вие сте Ботевци, защото духът на патрона е неизменна част от вашата същност. На добър час, скъпи млади хора“, каза в емоционалното си слово директорът на престижното училище.
Сред официалните гости на тържественото събитие бяха Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, областният управител на Враца – Георги Митов и кметът на града – Калин Каменов
„Бъдете здрави, горди и смели в мечтите си, защото вие сте врачани“, обърна се към зрелостниците градоначалникът. Той покани абитуриентите на 30 май заедно с всички дванадесетокласници от града да отпразнуват заедно своето завършване, а като специален гост за тях ще пее Дара. Тогава всеки един от зрелостниците ще получи и титлата "Посланик на Враца".
Областният управител Георги Митов също поздрави завършващите средното си образование млади хора.
„Бъдете смели, допускайте грешки и имайте мнение! Желая здраве и успех на всички! На добър път“, пожела той на зрелостниците.
По традиция абитуриентският бал на Ботевците ще бъде на 24 май, когато, както всяка година, ще пръснат много чар и стил, дефилирайки по площада с красивите си тоалети.
16.05.2023, 11:36 часа
4102 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha