Службите забраниха погребението на Ангел Христов от Братя Галеви

Службите забраниха погребението на Ангел Христов от Братя Галеви Погребението на Ангел Христов от Братя Галеви е спряно, съобщава БНТ.
Спирането е във връзка с разследване на начина, по който Христов се е прибрал в България без за бъде задържан за излежаване на присъда.
Христов почина вчера в къщата си в дупнишкото село Ресилово. Той, заедно с Пламен Галев напуснаха страната преди години, след като бяха осъдени за организирана престъпна група. Те бяха обявени за издирване и с червена бюлетина на Интерпол.
Още не е ясно как Ангел Христов е успял да се върне в България, без да бъде забелязан от МВР. Погребението на Христов ще бъде утре в Дупница.
От МВР заявиха, че се извършва вътрешна проверка как Ангел Христов се е прибрал в Дупница, без да бъде задържан за излежаване на присъдата си.
Версиите как Ангел Христов от Братя Галеви е влязъл в България и откъде е пристигнал са най-различни.
Едната е, че присъдата от 5 години, която получи за участие в организирана престъпна група и рекет, е с изтекла давност - минали са повече от 10 години и той не е имал законови проблеми да се прибере. Втората е, че влязъл с фалшив паспорт.
04.06.2023, 10:29 часа
2603 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha