Гадост! Хиляди дъвки осеяха центъра на Враца, общината започва да налага глоби /снимки/

Гадост! Хиляди дъвки осеяха центъра на Враца, общината започва да налага глоби /снимки/ Хиляди дъвки, фасове, боклуци и разлети течности грозят централната пешеходна зона на Враца и градския площад. По тази причина общината започва да налага глоби на нарушителите, които ще бъдат между 50 и 500 лева. 
Служителите на инспектората към местната управа неуморно следят за подобни гнусни прояви. Става ясно обаче, че само с направена забележка от тяхна страна няма задоволителни резултати и по тази причина от общинското ръководство решили, че ще преминат към наредба за финансови санкции. 
Кметът Калин Каменов заяви, че дъвките по плочките в центъра на града са около 18 000. Те се премахват трудно – с машина, която първо разгражда дъвката, след което се отстранява със специална четка. Почистването обаче е скъпо и въпреки премахването на дъвката, остават петна. 
„От тук нататък всеки, който реши да прави подобни арт инсталации в центъра на града, ще си носи последствията“, категоричен е градоначалникът. 
09.06.2023, 08:50 часа
4296 5
Коментари

09.06.2023, 18:32 часа
Похвално е и очевидно-достойна за изтъкване е способността за самоконтрол на гражданина. Поклон!Всеки трябва да го прави и е нормално.Този феномен се нарича възпитание.Практикува се отдавна и лично, но се учи "трудно" и с постоянство в семейна среда.

Някой, който не плюе дъвки, не хвърля фасове и използва кошчето

09.06.2023, 17:09 часа
Ако никой не плюе дъвки на плочките, този проблем няма да го има. Ако никой не си хвърля фасовете на земята, този проблем няма да го има. Ако всеки използва по предназначение поставените кошчета, този проблем няма да го има. Просто е.

вероятно

09.06.2023, 14:28 часа
Ами той този архитект, който споменавате по-горе явно е неграмотен като главния архитект на Мездра, и е от Враца .

12

09.06.2023, 13:42 часа
Плочките, които бяха избрани, поемат петна и мръсотия и са на практика невъзможни за почистване. Неграмотният архитект, който ги е избрал, да заминава и да си чисти!

09.06.2023, 12:20 часа
Изумителна статистика! 18000!?? Чакаме поименен списък и глоби за минал период. Много умели, компетентни и работливи служители имала тази община! Скъпо казвате? Е, ще се справите с тази СКЪПА, важна и отговорна задача до изборите ...или за изборите?!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha