Община Враца спечели дела по финансови корекции за над 10 млн. лв.

Община Враца спечели дела по финансови корекции за над 10 млн. лв. Върховният административен съд отмени 3 наложени финансови корекции на Община Враца на обща стойност от над 10 милиона лева.
Първото решение на ВАС е за корекция в размер на над 9 300 000 лв. по проекта за воден цикъл.
„Заради пороци в проведените обществени поръчки през 2012 година за довеждащия водопровод от управляващия орган е наложена 5% финансова корекция на предишното ръководство на местната администрация. През 2021 година след многократни проверки по предложение на Агенцията за одит на средствата от Европейския съюз е наложена повторно санкция по проекта за воден цикъл в размер на 25%. Решението на Управляващия орган бе обжалвано, като през месец май Върховният административен съд отмени финансовата корекция“, коментира кметът Каменов и юристът по проекта Росица Миленова в рамките на пресконференция.
По време на срещата, кметът допълни, че при извършване на проверките през 2021 година не са констатирани некачествено изпълнени дейности.
През последния месец още 2 финансови корекции на обща стойност от над 1 млн. лв. по трансграничния проект с Окръг Долж бяха отменени от Върховния административен съд.
Калин Каменов бе категоричен, че местната администрация ще продължи да обжалва всички подобни решения, с които несправедливо се налагат санкции по изпълняваните проекти.
08.06.2023, 17:10 часа
761 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha