Първан Симеонов: Иван Гешев е жертва на сделката на Бойко Борисов ''власт срещу неприкосновеност''

Първан Симеонов: Иван Гешев е жертва на сделката на Бойко Борисов ''власт срещу неприкосновеност'' "Ако Румен Радев не подпише указа за предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван Гешев, разбира се ще се гледа прогнозата за времето - кога ще е най-удобно за типичния софийски жанр на летния протест.", коментира Първан Симеонов - изпълнителен директор на "Галъп интернешънъл", по БНР по повод предложеното от ВСС до президента за отстраняването на Гешев.  
Протестите през 2020 г. имаха 2 мишени - Борисов и Гешев. Хората, които бяха основна движеща сила на тези протести, синя София, в общи линии приеха, че единият от тях е добър, другият - лош. Това е шансът и на Борисов да се измъкне от тази ситуация. Той сключи сделка от типа "власт срещу неприкосновеност".
"Не искам власт, давам ви я, макар че я спечелих на изборите и имах шанс да я упражнявам, за сметка на изпиране, защото само вие сте тези, които можете да ме изперете. Жертвата от това е Иван Гешев", каза още Симеонов.
Според него това е урок и за прозападните либерали - че бързи решения няма. 
Иван Гешев е решен да направи, каквото може. Донякъде изненада онези, които се предполагаше, че стоят зад него, а в един момент го пуснаха зад борда. /.../ В България легитиматорите, които казват дали си добър или лош, са прозападните либерали. Гешев е човекът, който може да извади доста обстоятелства. Битката за интерпретации ще мине пак през това - това е първа стъпка на съдебната реформа, Борисов не е идеален, но Радев е от Кремъл - всички тези неща, които много лесно обясняват света и ние сме ги гледали, коментира Симеонов. 
По думите му Иван Гешев би имал политическо бъдеще и това е един от шансовете му да продължи да говори. 
13.06.2023, 13:57 часа
1028 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha