Подводница с туристи на експедиция до потъналия "Титаник" изчезна в Атлантическия океан

Подводница с туристи на експедиция до потъналия "Титаник" изчезна в Атлантическия океан Подводница с туристи, отищли да видят потъналия кораб "Титаник", изчезна в Атлантическия океан, съобщава Би Би Си. На борда е имало 5-има души, а кислородът им е достатъчен за 4 дни.
Контактът с плавателния съд е изгубен около час и 45 минути след потапянето му до бреговете на Югоизточна Канада в неделя сутринта, съобщи бреговата охрана на Съединените щати. 
„Местоположението на издирването е на приблизително 900 мили източно от Кейп Код на дълбочина 3963 метра. Предизвикателство е да се търси в толкова отдалечен район. От оператора на плавателния съд разбрахме, че той е проектиран с 96-часов запас от кислород, ако възникне извънредна ситуация. Използваме това време по най-добрия начин, за да локализираме апарата“, обяснява Джон Моугър от брегова охрана на САЩ.
Бреговата охрана на САЩ изпрати два самолета C-130 Hercules да търсят подводницата. Провежда се и подводно сонарно търсене.
Корабът “Титаник” се намира на 3800 м на дъното на Атлантическия океан, близо до бреговете на Нюфаундленд, Канада. Билетите за туристическата експедиция до него струват 250 000 долара.
На борда на изчезналата подводница е 58-годишният британски милиардер и изследовател Хеймиш Хардинг. Съобщава се още за френския изследовател Пол-Хенри Наржеоле, двама пакистански бизнесмени – баща и син, както и за главния изпълнителен директор на фирмата , която организира гмуркането.
20.06.2023, 12:36 часа
1054 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha