Миризливи дни: Мъж източи сам септична си яма, цяло село във Врачанско мирише на фекалии /снимки/

Миризливи дни: Мъж източи сам септична си яма, цяло село във Врачанско мирише на фекалии /снимки/ Мъж заля с фекалии половин врачанско село, научи агенция BulNews.
Случаят е от снощи в Ботуня, а за него сигнализираха жители на населеното място. 
По техни думи техен съселянин е източил сам септичната яма в дома си, пускайки фекалиите да текат по улиците.
„Бях тръгнал до съседа, когато видях, че по улицата има 5-6 см вода и смрад. Не можех да я пресека. Носеше се ужасна воня във въздуха“, разказа пред наш репортер местен мъж.
„До преди няколко дни природата ни отмъщаваше, че сме лоши и наводни домовете ни, а днес ние сами се заливаме с гнусотия. По улиците е пълна мизерия, а вонята, която се носи е нетърпима. Седим със затворени прозорци във вече хубавото време, само защото някой е решил, че не му се дават 100 лева на специализирана фирма, която да изчисти ямата му“, каза още възмутеният човек.
„Времето започна да се оправя и като е топло миризмата е още по-нетърпима от снощи. Въпреки че започна да съхне, сякаш всичко се е набило с тази смрад и мирише непоносимо.
Децата вече излизат във ваканция и ще трябва да играят и да карат колело в заразите, които се носят по улиците в момента. Това е престъпление“, коментира друг ядосан местен жител.
Наш репортер разговаря с кметския наместник Ивайло Диманов. Той заяви, че е подал сигнал до общината в Криводол, както и до РИОСВ-Враца, откъдето се очаква да пристигнат инспектори, които да извършат проверка.
21.06.2023, 12:56 часа
9941 2
Коментари

Kuh

22.06.2023, 16:12 часа
@ piko Само някой малоумник може да свърши такава тъпотия. Нормалните хора викат "оранжевия камион" или копаят нова дупка...

piko

21.06.2023, 20:10 часа
в много села се прави така и никой не е наказан някой не си гледа работата
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha