ГЕРБ с гласовете на ДПС и ИТН надделяха над ПП и за правилата за избор на шеф на НЗОК

ГЕРБ с гласовете на ДПС и ИТН надделяха над ПП и за правилата за избор на шеф на НЗОК Изненадващ обрат в здравна комисия.
Че има напрежение между първите две партии в НС, застанали зад кабинета Денков стана ясно на заседанието на здравна комисия. Първа точка бе изслушване на новия министър Христо Хинков, но Костадин Ангелов от ГЕРБ поиска в дневния ред на комисията да влязат процедурните правила за избор на управител на НЗОК.
От ПП не бяха съгласни, въпреки че сроковете притискали законотворците. Костадин Ангелов обаче изтъкна, че предлаганите правила са същите, както досега и нищо ново не се предлага.
В 5-дневен срок партиите трябвало да излъчат кандидати. 13 юли е последният ден на настоящия управител на НЗОК, предупреди депутатът от ГЕРБ. От 14 юли няма да има кой да подписва споразуменията с договорните партньори. Длъжни сме да бъдем отговорни към хората, които са ни избрали, обоснова се Костадин Ангелов.
Осъзнавам, че има срокове има, но трябва да има прозрачност на този процес, защити позицията си Пандов. Нямало достатъчно диалог как да се процедира от тук нататък.
Въпреки това с гласовете на ГЕРБ, ДПС и ИТН правилата за избор на управител на НЗОК влязоха като точка първа в дневния ред на комисията. Правилата бяха раздадени на депутатите да се запознаят и бе дадена почивка.
Днес в пленарна зала се обвинения за плаващи мнозинства по теми и за разминавания между двете управляващи партии.
22.06.2023, 15:35 часа
934 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha