В Горна Бела речка организират фестивал на безгрижните хора

В Горна Бела речка организират фестивал на безгрижните хора За деветнадесети път в село Горна Бела речка, община Вършец, ще се проведе фестивалът "Goat Milk" или в превод "Козе мляко". Събитието ще започне днес, 23 юни, следобед и ще продължи до неделя, а програмата е изключително разнообразна, каза Мариана Асенова, която е сред организаторите на проявата.
"Програмата е повече от 30 събития. Тази година 99% от участниците идват за пръв път в Горна Бела речка. Повечето от тях не познавах преди да се свържа с тях, за да предложа участието им в програмата. Усетили са моята енергия най-вероятно и сме на една честота с всички тези хора, между които, между другото, тази година има силно присъствие от Видин. Тази година акцентът е върху участието на хора от нашия, Северозападен регион. И между тях - да, библиобусът, Деси Иванова, директорът на видинската библиотека и учениците от групата за съвременен танц от нашата английска гимназия", обясни Мариана Асенова. 
Всяка година фестивалът има различна тема. Тази година той ще премине под мотото "Трансформация или в търсене и намиране на себе си", а акцентът е връщането на човека към природата, обясни Мариана Асенова. 
"Неслучайно сме нарекли Горна Бела речка "зона на безгрижните хора", защото в смисъла, който влагам, безгрижен е този човек, който се грижи за себе си адекватно. А грижата за себе си в днешно време за мен е неизменно свързана с повече време сред природата", посочи Мариана Асенова. Тя допълни, че не познава село в Северозападна България, което да не е заобиколено от прекрасна природа, а природата е чудесна класна стая и ние все по-често ще се връщаме към нея и към храната, която ни дава. 
Тридневната фестивална програма е наситена с разнообразни работилници и ателиета за изкуство, музика, танци, кулинария, образование, общуване с природата и дори архитектура. Организатор на събитието е Фондация "Нова култура", в партньорство с читалище "Изгрев 2019" - село Горна Бела речка и Община Вършец. 
Тази година за пръв път гостите на фестивала трябва да си закупят билет, за да се включат в събитията. Събраните средства ще бъдат използвани за ремонт на покрива на бившето училище в село Горна Бела речка, където се помещава читалище "Изгрев 2019"./БНР 
23.06.2023, 11:17 часа
864 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha