Депутатите приеха правилата за избор на шефовете на Сметната палата, БНБ и НЗОК

Депутатите приеха правилата за избор на шефовете на Сметната палата, БНБ и НЗОК Депутатите приеха проекторешения за приемане на процедурни правила за предлагане на кандидати за председател на Сметната палата, на кандидати за управител на Българската народна банка (БНБ) и кандидати за избор на управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) от Народното събрание.
Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов заяви, че ГЕРБ малко избързват с приемането на правилата за избор на председател на Сметната палата. Формацията на Слави Трифонов няма да подкрепи така предложените от тях правила. ИТН отказа да подкрепят и процедурните правила за управител на НЗОК.
Борислав Гуцанов от БСП заяви, че социалистите ще подкрепят единствено тези правила за избор на председател на Сметната палата.
След приемането на процедурните правила за избор на председатели на трите регулатора, в дневния ред на законодателния орган е заложено изслушването на министъра на енергетиката Румен Радев във връзка със споразумението между "Булгаргаз" ЕАД и турската държавна енергийна компания "Боташ" според приетата програма за работа на Народното събрание.
23.06.2023, 12:08 часа
371 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha