Апел към министър Шалапатова! Проверете как харчи държавни пари в НОИ-Враца феодалът Иван Грозданов

Апел към министър Шалапатова! Проверете как харчи държавни пари в НОИ-Враца феодалът Иван Грозданов В редакцията на агенция BulNews пристигна сигнал срещу директорa на НОИ-Враца Иван Грозданов. В него група служители на института отправят апел към министъра на труда и социалната политика д-р Иванка Шалапатова. Подчинени на скандално известния началник Иван Грозданов настояват да се извърши сериозна проверка как той изразходват публични средства, като предлагат ревизирания период да е последните 10 години.
Припомняме, че единствено медията ни публично осветли схемите, по които действа директорът на НОИ-Враца. В резултата на нашата публикация беше назначена проверка. Запознати твърдят, че тя се е извършила формално и затова не били открити фрапиращи нарушения.

Сигнал до BulNews! В НОИ-Враца смърди от корупция, Иван Грозданов няма капацитета да е директор /тежки въпроси/

По тази причина работещи в института настояват новият министър да назначи опитни ревизори от София, които наистина да разровят делата на Грозданов през времето на неговото царуване.
Неговите подчинени продължават да твърдят, че има създадени схеми за усвояване на публични средства, от които участниците стават неприлично богати.
В писмото до редакцията на BulNews има и твърдения за толериране на служителка, която е трябвало да бъде пенсионирана. Будни колеги питат защо началник отдел „Административен“ Мими Иванова не е изпратена в заслужен отдих и на нейно място да бъде назначен млад човек? Нима навършването на пенсионна възраст нe е достатъчно основание служител да бъде освободен? И тук има двоен аршин.
В други подобни ситуации Иван Грозданов действа по буквата на закона и незабавно пенсионира дадения служител, а сега се прави на разсеян. Защо?
Да не би причината да се криe във факта, че Мими Иванов е пряк участник в схемите за изразходване на публични средства на своя директор и затова все още да стои в кабинета си. Да не би на Иван Грозданов да му е необходимо повече време, за да намери друг верен като бaба Мими, който да започне незабавно да изпълнява всестранните й задължения? В института вече се говори, че такъв човек е намерен, но е необходимо още малко време, за да се подготви почвата.
Единственият начин обществото да научи истината за феодала Иван Грозданов е министър Шалапатова да назначи истинска проверка на „авгиевите обори“ в НОИ-Враца. След това може пък и прокуратурата да се намеси, кой знае…
30.06.2023, 09:45 часа
4961 2
Коментари

Go6ko

30.06.2023, 12:31 часа
Кви са тия служители?!? Май са ходили на училище до второ отделение. Това писмо един третокласник ще го напише доста по-грамотно от тези топ служителки.

3210

30.06.2023, 10:35 часа
Поради липса на кадри, в Община Враца не работят ли такива експерти в пенсия? Оправдание ли е, че за 8 /осем/ години екипа на К.К. не подготви необходимите кадри за извършване на нормална приемственост? Явно не е достатъчно да си само професионалист!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha