Внимание, шофьори! Започна лятната акция на МВР за безопасност по пътищата, ето за какво следят във Враца /снимки/

Внимание, шофьори! Започна лятната акция на МВР за безопасност по пътищата, ето за какво следят във Враца /снимки/ Днес започна лятната акция на Пътна полиция за безопасност на движението. Във Враца вече текат усилени проверки. 
При железния мост на изхода на града в посока Монтана има катаджии, екип на БГ ТОЛ, на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и Агенция Митници.
Акцията е по повод старта на активния летен сезон, във връзка с множеството тежки катастрофи в цялата страна. Ръководството на МВР взе решение за специализирана операция на всички моторни превозни средства по метода на широкообхватния контрол, с цел превенция, обясни полицейски инспектор Станислав Начев от Пътна полиция.
Основно се следи за обезопасителни колани и системи за деца.
„Във Враца се забелязва масово шофьорите да не слагат предпазния колан, а най-често това се среща при възрастните водачи. Има и много такива, който не пускат светлините през деня. Най-често шофьорите ни отговарят, че тъкмо се качват в колата и са забравили“, каза Начев. 
По думите му има и много младежи, който сега са взели книжки се мислят за опитни шофьори, но им трябват поне две или три години, за да станат такива. Масово те карат с превишена скорост, допълни полицаят. 
Апелът на МВР към водачите е да шофират внимателно, тъй като в активния летен сезон всеки от нас ще тръгне на почивка със децата си и по тази причина погледът не трябва да се отклонява от пътя.
07.07.2023, 11:42 часа
4171 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha