"Бдин" изпусна да победи "Янтра" в първия кръг на Втора лига /снимки/

"Бдин" изпусна да победи "Янтра" в първия кръг на Втора лига /снимки/ "Бдин" /Видин/ и "Янтра" /Габрово/ завършиха наравно 0:0 в среща от първия кръг на Втора футболна лига. Видинчани получиха мощна подкрепа от своята публика при завръщането си в професионалния футбол. Гостите също бяха подкрепени от агитка.
Мачът започна нервно, с борба в средата на терена, твърди влизания и чести нарушения. Александър Соколов получи жълт картон в 23-ата минута. Две минути по-късно капитанът на "Янтра" Петър Казаков отправи точен удар от десетина метра, но вратарят на "Бдин" Емил Василев улови. В 29-ата минута опасен удар на Тома Ушагелов премина покрай страничната греда на гостите. Устремът на видинчани в средата на полувремето бе прекъснат заради съдийската пауза за разхлаждане на двата отбора. Пет минути преди края на първата част  главният рефер Димитър Буров подмина очевидно нарушение срещу Тома Ушагелов, който бе ударен с лакът в главата от противников състезател и остана да лежи на земята. Старши-треньорът на домакините Венци Иванов реагира бурно, а главния съдия го заплаши с червен картон. Нападателят на "Бдин" доигра срещата с превързана глава заради кръвотечение от раната, която получи.
Битката в средата на терена продължи и през второто полувреме, а головите положения се брояха на пръсти. 15 минути след подновяването на играта Ушагелов насочи добре топката във вратата на "Янтра" от пряк свободен удар, но вратарят улови. 10 минути по-късно Николай Дичев отправи хубав удар с глава, но стражът на гостите Християн Василев отново успя да избие. Наставникът на домакините направи четири смени освежи играта на "Бдин". Две минути преди края на редовното време отново се стигна до напрежение на терена, няколко играчи от двата отбора се сдърпаха, а Даниел Гаджев получи жълт картон. В 90-ата минута Николай Цветков оправи хубав удар от 20-ина метра, но стражът на гостите отново внимаваше. Влезлият като резерва Винисиус Белоти пропусна най-чистото положение в мача. В добавеното време бе изведен зад защитата на "Янтра", но ударът му мина над вратата.
"Като гледаме чистите положения, можем да кажем, че резултатът не е реален, защото ние имахме доста по-чисти положения от противника, но като се има предвид владението на топката, може да се каже, че до някаква степен е реален. Имахме план за действие в мача, проработи, липсваше ни само отбелязването на гол. Трябва да поработим върху завършващия удар, завършващото подаване. Имаме ситуации, които не изиграваме по най-добрия начин, отдавам го на това, че е първи мач, напрежението е повече. Първи мач в професионалния футбол за тези момчета, имахме леко прибързване в завършващата фаза. Иначе от себераздаването и борбата на футболистите съм доволен. "Янтра" е един от добрите и опитните отбори в групата, които се стремят да правят бързи преходи, да печелят борбите за първа и втора топка. Не може да се каже, че са ни изненадали с нещо. Бяхме се подготвили за тяхната игра и им отговорихме подобаващо. Благодаря за подкрепата на публиката, надявам се така да продължи за в бъдеще, надява се да сме по-доволни от следващите мачове, защото сега в съблекалнята има леко горчив привкус, че не се поздравихме с победата. Много искахме да вземем първи три точки, за малко ни убягнаха, надявам се в бъдеще да може да зарадваме видинската публиката с три точки", заяви след срещата старши-треньорът на "Бдин" Венцеслав Иванов.
В следващия кръг "Бдин" гостува на "Черноморец" /Бургас/. Мачът е в неделя, 23 юли, от 18:30 часа.
15.07.2023, 22:03 часа
799 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha