ВИДЕО доказа: Никой не работи по изграждането на скоростния път между Ботевград и Мездра

ВИДЕО доказа: Никой не работи по изграждането на скоростния път между Ботевград и Мездра Никой не работи по изграждането на скоростния път между Ботевград и Мездра, видя агенция BulNews.
Това става ясно от клипове, заснети на 1 юли, когато ентусиаст е прелетял с дрон над Лот 1 и 2. Направените от него кадри показват, че затвореният Е-79 е като пустиня. На двете 15-ина минутни видеа не се вижда жив човек. Има разположена строителна техника, която обаче стои неподвижна. 
Справка в календара показва, че 1 юли е бил събота, следователно почивен ден. Е-79 обаче бе затворен едва няколко седмици преди това. Ако фирмите изпълнители искат да спазят сроковете по проекта се предполага, че те би трябвало да се възползват от всички подходящи за работа условия. 
Припомняме, че международният път Е-79 беше затворен на 10 юни, а срокът за неговото отваряне е до 1 декември. Фирмите, които изпълняват дейностите, са обединение „ГЕОПЪТ ЛОТ 1“, с участници: „Геострой“ и „Пътстрой-92“ за участъка между с. Лютидол и Ботевград и "Европейски пътища" и "Водно строителство - Благоевград" от групата на "Грома холд" и словашката "Вахостав" - за трасето от Мездра до Лютидол.
На старта на активния летен сезон, когато толкова много хора пътуват за почивка, шофьорите са принудени да минават по „кози пътеки“ из Балкана. Освен, че така движението е в пъти по-бавно, е и много по-опасно. Фирмите от Северозапада пък търпят огромни финансови загуби заради увеличените разходи за горива.
Надеждите, че до края на годината хората ще могат да пътуват в нормални условия, се изпаряват с всеки изминал ден заради мързела на строителите, които не изпълняват това, заради което са прибрали тлъсти суми пари.



18.07.2023, 11:45 часа
9227 4
Коментари

Запознат

19.07.2023, 09:23 часа
Тоз път трябваше да стане преди 10 години, но великият Вожд Винету, отклони парите за магистралата за Благоевград, Северозапада никога не му е бил приоритет. Заблудените овце и сега му се кланят, за да си запазят прехраната.

:)

18.07.2023, 14:26 часа
Ще да стане отдавна ако великия строител от Банкия не беше променил проекта на коляно и бяха гледали при проектирането неговите министри ;)а не да слагат съоръжения за който няма план ,както и отчуждена земя да се изградят :)))

иван

18.07.2023, 13:01 часа
този пьт скоро няма да стане с това правителство от бандити и крадци !!!

Калин

18.07.2023, 12:36 часа
еми събота е
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha