Задържаха спасителя, пребил чужденец на плажа в Поморие

Задържаха спасителя, пребил чужденец на плажа в Поморие Задържаха спасителя, който след скандал наби французин на плажа в Поморие. Повдигнатото му е обвинение за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди с особена жестокост, обяви окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.
Той е в ареста за 72 часа.
Конфликтът е възникнал заради спор за място на свободната зона на плажа, обясниха от полицията в морския град. Боят на плажа вече е бил приключил при пристигането на униформените, а разпитите на свидетелите били доста противоречиви. Именно поради тази причина спасителят не е бил задържан в същия ден, заяви директорът на Областната дирекция на МВР - Бургас ст. ком. Калоян Калоянов.
Случаят е от 24 юли. От Областната дирекция на МВР в Бургас уточниха, че в местното полицейско управление в Поморие е получен сигнал около 15:30 ч. за инцидент, при който след словесно пререкание се е стигнало до сбиване между български и френски гражданин. Дошлите на място полицейски служители са неутрализирали конфликта и установили, че причина за спречкването е наличието на свободно място за поставяне на плажни принадлежности извън платената зона, за което претендирали и двете страни.
Предстои изясняване на обстоятелства - кой е започнал скандала, кой пръв е проявил вербална и кой физическа агресия, допълниха от прокуратурата в Бургас.
30.07.2023, 16:15 часа
485 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha