От началото на 2023: На 4 тежки случая са реагирали планинските спасители от отряда в Берковица

От началото на 2023: На 4 тежки случая са реагирали планинските спасители от отряда в Берковица На няколко по-тежки случая на пострадали хора от началото на годината са реагирали спасителите от отряда на Планинската спасителна служба в Берковица. Това съобщи ръководителят на отряда Сергей Рангелов. 
"В нашия отряд от началото на годината имаме четири тежки случаи, в които сме провели акции. Иначе имаме около 7-8 по-леки, които ги решаваме по-бързо, по-безпроблемно - да окажем медицинска помощ, да дадем обезболяващи или да извадим човек от трудна ситуация. А иначе имаме четири случая на счупвания, на по-тежки травми, които са свързани с оказване на помощ и транспорт до лечебно заведение", обясни той.
Ръководителят обърна внимание на планинарите, както и на туристите, които решат да отидат на поход в планината, че е изключително важно да имат планинска застраховка, която поема част от разходите на планинската служба. В противен случай те трябва да бъдат заплатени от пострадалия или неговите близки. 
30.07.2023, 16:58 часа
503 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha