По време на риболов американски кмет улови близо 32 кг. кокаин /снимка/

По време на риболов американски кмет улови близо 32 кг. кокаин /снимка/ Кметът на град Тампа във Флорида се натъкнал на нестандартен улов по време на неотдавнашен почивен ден и риболов. Той откри около 31,7 кг. кокаин на стойност около 1,1 млн. долара, съобщи Фокс Нюз, цитирани от NOVA.
На 23 юли Джейн Кастор се наслаждавала на ваканционен ден край Маратон, в заливите на Флорида, когато член на семейството забелязал нещо в топлите води на Атлантическия океан.
Първоначално тя помислила, че това е "сянка, а не нещо "сенчесто". „Предположих, че са може би малки рибки, скупчени под някакви отломки в океана”, разказа тя. Доближавайки се тя разбира, че това е бала с кокаин.
Кастор подчерта, че не се е съмнявала в това, което вижда: повече от три десетилетия работа в полицията в Тампа, включително шест години като началник, ѝ помогнали да разпознае скривалището с наркотици с абсолютна сигурност.
Семейството натоварило пакета с размер на микровълнова печка на лодката си. Под слоевете пластмасово фолио са се виждали плътно опаковани пакети. Кастор записала местоположението на находката в часовника си и се обадила в шерифската служба на окръг Монро. Скоро след това граничният патрул на САЩ конфискува пратката.
На 24 юли служителите съобщават за находката в социалните медии, като я приписват на "развлекателен лодкар" и включват снимка на тайника: 25 пакета кокаин, всеки от който е щампован с лилава пеперуда.
10.08.2023, 12:27 часа
411 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha