Жертва на домашно насилие изрева: 3 години чакам справедливост /видео/

Жертва на домашно насилие изрева: 3 години чакам справедливост /видео/ Жертва на домашно насилие вече три години чака справедливост, научи агенция BulNews. 
С медията ни се свързаха близки на жена от Бойчиновци, която била жестоко пребита заедно с майка си от бившия си, пред очите на две деца. 

Побеснял софиянец преби тъщата и бившата си жена в Бойчиновци, отвлече дъщеря си

Габриела Бориславова живеела на семейни начала с Радослав Божидаров в София, имат и дъщеричка, която в момента е на 7 години. Жената обаче често си патела от лютия нрав на мъжа си и била жертва на системен тормоз и побои. Опитвала се неколкократно да напусне насилника, но той идвал в дома на родителите ѝ в монтанското градче и прибирал нея и детето насила. 
Последният случай се разиграл на 25 май 2020 г. Тогава Радослав, заедно с братовчед му Николай, нахлули в бащината къща на Габриела. Там била тя, заедно с майка си, дъщеря си и племенника си. Двамата мъже разбили вратата на имота и влетели вътре, нанесли побой на жените пред очите на децата, след което бащата насила отвлякъл и натоварил в кола момиченцето. 
След случая започнало разследване и Радослав и братовчед му били заловени. Според потърпевшото семейство обаче, те не са били задържани дори за 24 часа. 
Жената си извадила ограничителна заповед, но продължила да живее в страх. До ден днешен, три години по-късно, тя все още е жертва на тормоз от страна на бившия си мъж. Всеки път, когато той посещава детето, сипе обиди и закани срещу нея. През 2021 г. пък заплашил и майка ѝ, с цел производството срещу него да бъде прекратено. 
Към настоящия момент Радослав все още не е понесъл последствията от агресията си. Последната официална информация по случая е от март тази година, когато от прокуратурата съобщават, че разследването е приключило и обвинителния акт срещу Радослав и Николай е внесен в съда. Делото обаче все още не е започнало. 

Съдят изверг, заплашвал с убийство и тормозил жена си и майка ѝ в Монтанско

Близките на Габриела са категорични, че случаите на домашно насилие няма да престанат, докато всички се чувстват безнаказани и продължават да сеят страх у жертвите си години по-късно. Те призовават за справедливост и се надяват, макар и със закъснение, виновниците да бъдат наказани. 

15.08.2023, 09:09 часа
2426 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha