Заради клевети по негов адрес: Кметът на Монтана Златко Живков сигнализира прокуратурата

Заради клевети по негов адрес: Кметът на Монтана Златко Живков сигнализира прокуратурата Кметът на Монтана Златко Живков сигнализира прокуратурата заради клевети по негов адрес. Това съобщи градоначалникът в личния си профил във фейсбук.
Ето целия пост без редакторска намеса:
"Скъпи приятели, 
Свободата на словото е една от най-важните граждански свободи. Не само зачитам това конституционно признато право, но и  насърчавам неговото законосъобразно упражняване. В годините ми като кмет на Община Монтана, често бях обект на клевети и обиди. Улисан в ежедневните проблеми на хората, не обръщах внимание и подминавах всичко с мълчание. През последните дни, много от вас настояват сега да реагирам. Вслушах се и ще сезирам съответните органи за клеветническите твърдения и обидни квалификации към мен, членовете на моето семейство и мои колеги и съратници.
До днес срещу мен не е подаден нито един сигнал  в следствието и прокуратурата и няма образувано нито едно производство срещу мен в качеството ми на кмет на Община Монтана. По първоначална информация, разпространяваните в социалните мрежи клевети са пуснати от фалшиви профили, но  органите могат да установят кой стои зад тях. Всеки трябва да носи отговорност за постъпките си и затова ще подам сигнал в прокуратурата. 
Българското общество вече се изправи срещу насилието! Идва време, приятели, с всички вас да накажем и лъжата!"
17.08.2023, 09:41 часа
2365 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha