Габриел: Покойният Алексей Петров няма роля в „стъкмяването” на правителството, това е инсинуация

Габриел: Покойният Алексей Петров няма роля в „стъкмяването” на правителството, това е инсинуация Ролята на покойния Алексей Петров във формирането на правителството е "никаква". Никое друго правителство не е съставяно по по-открит и прозрачен начин. Това заяви външният министър Мария Габриел.
По думите ѝ правят се внушения и инсинуации с убийството на Алексей Петров да има в публичното пространство тема, която да отклонява вниманието и да не позволява да се води дебат по съществените теми за българските граждани.
Мария Габриел посочи отново, че не е имало покани към Алексей Петров, за да оглави ДАНС.
Тя очаква президентът Румен Радев да приеме оставката на главния секретар на МВР. Габриел уважава президентската институция и България може да спечели само ако институциите са обединени. Повече от всякога България е част от процес, в който целия свят се случват интензивни промени и трябва да бъдем не изоставащи, а част от този процес - за нови технологии, инвестиции, Еврозона, План за възстановяване и Шенген, настоя тя.
Тя увери, че всички криминални случаи, които се случиха напоследък в България, а и извън страната, няма да ни отдалечат от Шенген.
20.08.2023, 09:45 часа
457 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha