Русия е унищожила украински кораб при нов сблъсък в Черно море

Русия е унищожила украински кораб при нов сблъсък в Черно море Москва заяви, че е унищожила украински военен "разузнавателен катер" в близост до руска газова инфраструктура в Черно море, което е последният сблъсък в този воден път след оттеглянето на Москва от голяма сделка за износ на зърно.
Нападенията и от двете страни в Черно море се увеличиха, след като през юли Русия се оттегли от споразумението, сключено с посредничеството на ООН, което позволяваше безопасен износ на украинско зърно през морския възел.
Русия многократно е бомбардирала украинската пристанищна инфраструктура в морето и по Дунав, докато Украйна е атакувала руски кораби в свои води и на Кримския полуостров, който беше анексиран от Москва през 2014 г.
Изтребител Су-30см от Черноморския флот на Русия е унищожил "разузнавателен катер", принадлежащ на въоръжените сили на Украйна, "в района на руските съоръжения за добив на газ в Черно море", съобщи в Telegram Министерството на отбраната на Москва.
То не дава подробности за това какъв вид лодка е била унищожена или къде точно е станал инцидентът.
Късно в понеделник министерството съобщи, че неговите сили са свалили два украински дрона над Черно море, на 40 км северозападно от Кримския полуостров.
По-рано този месец руски танкер беше повреден при атака на украински дрон в Керченския проток, което за кратко спря движението по стратегическия мост, свързващ Крим с Русия.
22.08.2023, 12:54 часа
499 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha