Луда надпревара! ПИБ крие кражбата на стотици хиляди левове от сметките на клиенти

Луда надпревара! ПИБ крие кражбата на стотици хиляди левове от сметките на клиенти Първа инвестиционна банка е прикривала кражби на стотици хиляди левове от сметките на свои корпоративни клиенти, съобщи MEDIAMALL .
Грабежът се е състоял в периода 2016-2018 година, като според информацията на наши агенти, от сметките на различни корпоративни клиенти на банката, са били откраднати близо един милион лева. За да не стане публичен скандал, след като констатират извършителя, шефовете на ПИБ прикриват случая и не предавад нарушителя на прокуратурата и МВР. Оказва се, че измамникът е дългогодишен служител на финансовата институция и е работил в отдел „Корпоративни клиенти“ на банката. Той е имал директен достъп до сметктие на едни от най-богатите и ВИП клиенти на финансовата институция.
По наша информация са изчезнали пари от сметките на Калин Попов, син на бившата дясна ръка на Васил Божков – Георги Попов, както дори от сметката на сина на собственика на банката Цеко Минев - Теодор Минев.
Нека припомним, че само преди месец „Икономическа полиция“ СДВР, задържа 25-годишен банков служител, който открадна 500 000лв. от клиенти в банката, в която работеше. Тогава разследването започна, след като в СДВР постъпи информация за лицето, според която мъжът е попълвал собственоръчно платежни нареждания от името на своите клиенти. После същият е прехвърлял сумите в различни свои банкови сметки, като в крайна сметка се опита да избяга, напускайки страната.
Подобен случай имаше и през 2013 година, когато пък жертва на подобна измама стана футболистът от националния отбор Мартин Петров. Тогава от негови сметки, бяха откраднати 3.8 млн. лв., като бе установено, че зад кражбата стои неговият личен банкер Ирина Ч. А. Същата успя да напусне страната, като и до момента от нея няма следи. Любопитното е, че и в посочените последни два случая става дума за кражба от „Уникредит Булбанк“, но както се вижда от информацията изнесена по-горе, подобни случаи има и в „Първа инвестиционна банка“, а много по-рано и в „Инвестбанк“. От банката на Славова преди години, също бяха откраднати милиони, като зад кражбата тогава стана ясно, че отново стои служител на финансовата институция.
29.08.2023, 14:24 часа
2233 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha