Краят на една ера! Пращат в приют почетния гражданин на Враца Тони Фотото, няма кой да се грижи за него

Краят на една ера! Пращат в приют почетния гражданин на Враца Тони Фотото, няма кой да се грижи за него Приключва една ера за Враца, научи агенция BulNews. Детето на Враца - Тони Дуковски, познат на всички като Тони Фотото, обявен за почетен гражданин и запечатал спомените на хиляди хора, напуска града. Той ще бъде настанен в социален дом, тъй като няма кой да се грижи за него. 
Новината съобщи самият той в личния си профил в социалната мрежа фейсбук. Под поста му заваляха десетки коментари от врачани, които му благодарят за усмивките и спомените и му желаят здраве. 
Тони Дуковски е в инвалидна количка от детските си години, но това не му пречи в продължение на години всеки ден да радва съгражданите си. Той обикаля града, неизменно с фотоапарат в ръце, и запечатва усмивките на врачани. Най-любимото му занимание е да снима децата на Враца и няколко поколения вече са се оказвали на неговите ленти. 
Всяка година той прави фотоизложба с портрети на знайни и незнайни жители и гости на града, а след откриването на експозициите щедро подарява фотосите на тези, които са запечатани на тях.
С напредването на възрастта обаче на Тони му става все по-трудно да се грижи за себе си. От общината му назначили асистент, който да му помага в ежедневните дейности. Редица благотворни врачани също се опитаха да му съдействат с каквото могат. 
В крайна сметка обаче станало ясно, че за Дуковски ще бъде най-добре да получи постоянна грижа. От местната управа му предложили да бъде настанен в социална институция и той се съгласил и още утре ще отпътува за Вършец. 
Тони обаче завинаги ще остане в сърцата на врачани и всички се надяват той отново да има възможността да прави това, което умее най – добре – да раздава усмивки на хората!
30.08.2023, 08:50 часа
15856 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha