Над 180 участници се включиха във Фолклорния събор "Богородица в Бързия"

Над 180 участници се включиха във Фолклорния събор "Богородица в Бързия" Кметът на Берковица Димитранка Каменова беше официален гост на XI Фолклорен събор "Богородица в Бързия". Тя приветства всички участници и гости във фестивала и в словото си подчерта, че за последните четири години, благодарение на екипната работа, в село Бързия са вложени над 900 000 лева в инвестиции за пътна инфраструктура, водопроводи, читалище и други.
Кметът сподели, че са заложени проекти, които предстои да бъдат реализирани в бъдеще - нов водопровод по ул. "Петроханска", нов водоем и обновяване сградата на кметството по програма за енергийна ефективност.
Фестивалът събра с пъстротата на танците и ритъма на музиката над 180 участници в 17 певчески и танцови групи от Вълчедръм, Копиловци, Слатина, Бързия, Гаганица, Замфирово, Горна Лука, Горно Белотинци, Берковица, Мадан и Дунавци, които разкриха красотата на фолклора ни. Водеща беше Галя Поплалова - секретар на местното читалище.
Отец Евгени и отец Захарий отслужиха празничен молебен за здраве и по традиция беше раздаден курбан.
На празника присъстваха Деян Еленков - председател на ОбС, Гергана Антонова - зам.-кмет на Община Берковица, Атанас Алексов - кмет на село Бързия.
След фолклорната програма публиката се наслади на изпълненията на Вили Рай и Джина Стоева.
Празникът завърши с красива заря.
"Отбелязването на такива празници в нашата община показват, че българското село е живо и независимо от бурите, които посрещаме и бедствията, които ни сполетяват, ние сме изправени и вървим напред", написаха от метсната управа.
30.08.2023, 11:35 часа
324 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha