Съдията по делото с Местан се пенсионира, процесът започва отначало

Съдията по делото с Местан се пенсионира, процесът започва отначало Разглеждането на наказателното дело от общ характер с подсъдими Лютви Местан и Юсеин Ахмед, обвинени в причиняване на смърт по непредпазливост при пътнотранспортно произшествие, ще започне отначало от фазата на съдебното производство.
Това става ясно от съобщение на Окръжния съд в Кърджали.
Основанието за това е пенсиониране на досегашния съдия - докладчик по ангажирания задължителен състав по делото.
Делото бе преразпределено на нов съдия – докладчик и бе отсрочено насроченото за 8 септември от 10:00 ч. открито съдебно заседание за неопределена дата, за провеждане на ново разпоредително заседание с призоваване на страните и уведомяване на пострадалите, се казва още в съобщението.
Припомняме, че през април 2019г., край момчилградското село Загорско при катастрофа на два автомобила, единият от които управляван от Лютви Местан, загина бебе на 6 месеца и друго дете пострада леко.
Последното заседание по делото, което се води повече от 2 години бе на 11 юли. Тогава заради своето здравословно състояние Лютви Местан не се яви. От близо година той се защитава сам и поради тази основна причина последното заседание бе отложено за пореден път.
01.09.2023, 16:03 часа
458 1
Коментари

Срам

02.09.2023, 00:34 часа
То и Местан, май ще се пенсионира, докато завърши това дело ако въобще завърши, ако беше някои друг гражданин вече щеше да е в зандана. Иначе в Парламента беше много ербап
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha