Проведоха обучения по проект „Подготвителни дейности за създаване на МИГ Борован – Враца - Вършец“

Проведоха обучения по проект „Подготвителни дейности за създаване на МИГ Борован – Враца - Вършец“ В изпълнение на проект „Подготвителни дейности за създаване на МИГ Борован – Враца - Вършец“ през м. август 2023 г. в с. Челопек, община Враца, с. Борован и гр. Вършец се проведоха първите три обучения на представители на партньорите и на координатора по проекта. Лектори от „Сдружение Търговско-промишлена палата - Враца“, изпълнител на договор № Д-Д-24/07.04.2023 г. за „Организиране на обучения на местни лидери и заинтересовани страни“ представиха подхода водено от общностите местно развитие (ВОМР), процедурата за учредяване и управление на Местна инициативна група и процеса на разработване и приемане на Стратегия за Водено от общностите местно развитие. Участниците в обучението се запознаха с отличителните характеристики на подхода на воденото от общностите местно развитие и неговото значение за интегрираното местно развитие и развитието на селските райони. Специално внимание се отдели на мерките и проектите, които могат да се финансират чрез ВОМР. Интерес предизвикаха темите, свързани с изискванията към стратегиите за ВОМР, допустимите индикатори за изпълнение, процеса на управление, мониторинг и популяризиране на Стратегията.
От направената оценка на проведеното обучение на партньори по проекта може да се направи извод, че всички участници в една или друга степен са доволни от полезността на получената информация и от представянето на лекторите. Като цяло обучението се оценява като отлично от 90% от участниците, 10% поставят добра оценка ( в скалата за оценяване вариантите са отлично, добро, средно, лошо и трагично).
Планирано е разгледаните теми по време на обучението да се представят и пред по-широк кръг заинтересовани от Местната инициативна група страни. 
01.09.2023, 16:55 часа
1158 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha