Руска ракета удари сграда на украинската полиция в Кривой Рог, има убит и ранени

Руска ракета удари сграда на украинската полиция в Кривой Рог, има убит и ранени Руска ракета се удари в полицейска сграда в централния украински град Кривой Рог в петък, убивайки полицай и ранявайки много други хора, каза вътрешният министър Игор Клименко, цитиран от "Ройтерс".
Административната сграда на полицията беше разрушена и спасители извадиха няколко души от развалините след нападението срещу родния град на президента Володимир Зеленски, заяви Клименко в "Телеграм".
Той определи броя на ранените на 25. В по-късна информация областният управител Серхий Лисак каза, че около 40 души са били ранени.
"Полицай беше убит в резултат на руска атака", каза Клименко в публикация в "Телеграм", придружена от снимки, показващи сграда, превърната в развалини, и спасители, които изнасят мъж на носилка.
Пострадали са три административни сгради и седем жилищни сгради, включително висока сграда, поясни Лисак.
Украинските военновъздушни сили освен това са свалили 16 от 20 произведени в Иран дрона "Шахед", изстреляни от Русия през нощта при петата атака тази седмица срещу южната Одеска област, съобщиха регионални и военни служители в петък.
Русия засили въздушните атаки срещу инфраструктурата за износ на украинско зърно на река Дунав и в пристанището на Одеса от средата на юли, когато Москва се оттегли от договорената с посредничеството на ООН сделка, позволила безопасен износ на украинско зърно през Черно море.
"През нощта руските терористи атакуваха Одеска област за пети път тази седмица", каза областният управител на Одеса Олег Кипер в "Телеграм".
Южното военно командване съобщи, че 14 дрона са били свалени над Одеска област и още два над Николаевска област. Според съобщението дроновете са изстреляни от Русия и от Крим, който беше завзет и анексиран от Русия през 2014 г.
Кипер поясни, че нежилищна сграда е била повредена от отломки от дрон, но не даде повече подробности. Той допълни, че няма жертви в района на Одеса.
Регионални служители казаха, че Русия е атакувала и югоизточната Запорожка област, както и североизточната Сумска област с ракети, ранявайки няколко души.
Службите за спешна помощ на Украйна съобщиха, че двама души са били ранени в Сумска област, и публикуваха видео, на което се вижда как спасители изваждат ранена жена от дупка, причинена от експлозията.
В изявление се казва, че 65-годишната жена и 70-годишен мъж са били спасени след нанесени щети на двуетажна жилищна сграда.
Русия не коментира веднага последните атаки.
08.09.2023, 14:51 часа
291 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha