В Берковица раздадоха награди на изявени личности /снимки/

В Берковица раздадоха награди на изявени личности /снимки/ На официалното честване на Празника на Берковица бяха връчени награди на кмета на общината за принос. В тържествената вечер с почетно звание бяха удостоени личности, допринесли със знанията и опита си за израстването на Берковица и нейния просперитет.
Ето кои са наградените: 
Борислав Мирчев – Поет и музикант. Автор на текста на една от най-обичаните песни на Лили Иванова – „Ветрове“. Наградата се връчва за работата му в името на Берковица, за достойното й представяне в книгите му и активното му включване в обществения живот на града.
Проф. Иван Гаврилов - Олицетворение на безкористна човещина. Съвременен будител и вдъхновител, дарител на Община Берковица и ПГ „Д-р Иван Панов“.
Полковник Митко Балтов – Командир ВФ 26400 – Благоевград – Наградата се връчва за добротворство, отговорност и всеотдайност при отстраняване пораженията от наводнението в Берковица през месец юни 2023 година.
Подполковник Симеон Гаджев – Командир ВФ 54990 – Враца - Наградата се връчва за добротворство, отговорност и всеотдайност при отстраняване пораженията от наводнението в Берковица през месец юни 2023 година.
Пламена Чубурова - Старши учител по физическо възпитание и спорт в III ОУ “Иван Вазов”, гр. Берковица. Ръководител и хореограф на мажоретния състав на училището. Учител по ФВС на отбора по волейбол, завоювал престижното трето място в България на ученически спортни игри 2022/2023. Наградата се връчва за всеотдайна работа с деца в областта на спорта и активно участие в общоградски тържества.
Иван Иванов – Директор на Дом за пълнолетни лица с деменция - село Бистрилица – Наградата се връчва за активно съдействие при организиране и провеждане на общоградски мероприятия, родолюбие (дарява с лични средства 18-метров национален флаг на Община Берковица).
Народно читалище „Развитие – 1928“ – село Замфирово – Носители на Голямата награда на XV-ти Фестивал на любителските театри на името на Кръстьо Пишурка-Лом 2022 г. Победители в категория,, Изкуство и Култура за развитие" в Конкурс АГОРА 2022. Одобрени за участие в Международен Фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира ,,Велко Кънев" Тополовград 2023. Наградата се връчва за активна културна дейност. През 2023 година читалището отбелязва 95-годишен юбилей.
Пенсионерски клуб „Берковски кестен“ – Наградата се връчва за активно участие в общоградски инициативи и мероприятия.
Клуб на туристите ветерани - Наградата се връчва за активно участие в общоградски инициативи и организация при провеждането на Празника на малината в Берковския Балкан.
Клуб на хората неравностойно положение - Наградата се връчва за активно участие в общоградски инициативи и мероприятия.
"Благодарим на всички тях, които имат огромна заслуга за това нашата Берковица да бъде символ на развитие, творчество и вдъхновение!", написаха от местната управа. 
11.09.2023, 13:30 часа
1445 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha