С чисто нов екип: Педиатрията във Враца отново приема пациенти

С чисто нов екип: Педиатрията във Враца отново приема пациенти Детското отделение във врачанската МБАЛ „Христо Ботев“ отново приема пациенти, научи агенция BulNews. 
Педиатрията отвори врати днес. За най-малките ще се грижи чисто нов екип от специалисти. Начело на отделението застава д-р Селма Ал Шатри, която е с 30-годишен опит в лечението на деца. Лекарката е с корени от Ирак, но е родена, израсла и получила образованието си у нас. 
Заедно с нея в отделението са пристигнали още двама доктори. Други двама столични лекари ще дават дежурства, за да може да бъде изпълнен 24-часовият график. Така педиатрията може да функционира с първо ниво на компетентност.  
„Новият екип има много хубави виждания за организацията на работата в детското отделение“, каза пред наш репортер директорът на врачанската болница в оставка Кети Ценова. Тя обяви, че паралелно с отварянето на отделението е започнал и ремонт. Ще бъдат обособени ВИП стаи, ще бъде направена и солна стая. 
„Всички нови попълнения на многопрофилната болница са намерени и вербувани лично от екипа в здравното заведение“, каза още Ценова. По думите ѝ, държавата не е взела отношение и не е командировала лекари от други места, и затова се е наложило да се справят със собствени сили, като от Община Враца са осигурили общински жилища за медиците. 
„Надявам се това да е добро ново начало и да няма повече проблеми с работата на отделението“, каза още Кети Ценова. 
 
11.09.2023, 13:48 часа
6833 1
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha